Asistenţă medicală gratuită pentru 60 de persoane din comuna Aţel, judeţul Sibiu

30/09/2021

 

Campania „Sănătate pentru sate” continuă și în această perioadă în Arhiepiscopia Sibiului. Astfel, vineri, 24 septembrie, peste 60 de copii și adulți din satele comunei Ațel, județul Sibiu, au beneficiat de consult stomatologic gratuit și asistență medicală de specialitate oferite de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul social-filantropic și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers la Școala Gimnazială și Căminul Cultural din Ațel pentru a oferi cu ajutorul medicului Natalia Giuşcă consult stomatologic persoanelor doritoare din satele comunei sibiene.

„Astăzi ne-am propus să oferim de consult stomatologic gratuit atât copiilor, cât şi persoanelor vârstnice, să le facem o profilaxie dentară, să le explicăm importanţa igienei orale pentru sănătatea corpului şi nu în ultimul rând să avem grijă ca aceste persoane să beneficieze în continuare de alte tipuri de consultaţii medicale. Până în prezent, în cei şase ani de activitate în cadrul Campaniei «Sănătate pentru sate», peste 3000 de persoane din Arhiepiscopia Sibiului au beneficiat de asistenţă medicală gratuită”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopia Sibiului, Marius Talmațchi.

Sănătate şi credinţă

Activitatea susţinută de Arhiepiscopia Sibiului cu sprijinul lanţului de farmacii Apoteca din judeţul Sibiu este binevenită pentru mulţi dintre locuitorii comunei Aţel, unde asistenţa medicală este foarte limitată, iar multe familii se confruntă cu nevoie materiale.

„Viaţa şi sănătatea sunt cele mai mari daruri oferite de Dumnezeu şi de aceea avem responsabilitatea de a avea grijă de ele. În multe dintre satele noastre găsim multe persoane defavorizate social, care nu beneficiază de servicii medicale. Iată de ce activitatea de astăzi este binevenită şi vine în completarea activităţilor social-filantropice pe care Protopopiatul Mediaş le desfăşoară în aceste localităţi”, ne-a spus părintele Cristian Paul Boeru, preot misionar în cadrul Protopopiatului Mediaș.

În cadrul activității, persoanele consultate care au nevoie de tratament stomatologic au fost programate pentru a beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic al Arhiepiscopiei Sibiului.