Rechizite din partea Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu pentru 200 de elevi devaforizaţi social

30/09/2021

AFOS, a oferit miercuri, 15 septembrie, pachete cu rechizite la peste 200 de elevi din satele comunei Buneşti, judeţul Braşov. Reprezentanţii departamentului menţionat au mers la şcolile din localităţile Criţ, Meşendorf, Roadeş, Buneşti şi Viscri pentru a împărţi elevilor pachetele cu rechizite şi a le transmite celor mici şi familiilor acestora binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului la începutul noului an şcolar. Oaspeţii au fost primiţi de protopopul de Rupea, Mircea Comşa, preoţii parohi din comunităţile amintite, precum şi de conducerea şi cadre didactice de la şcolile din aceste sate braşovene.

„Activitatea noastră a fost realizată cu sprijinul Fundaţiei International Orthodox Christian Charities şi avem în plan să ajutăm cât mai multe familii defavorizate care nu au posibilitatea sprijinirii materiale a copiilor în vederea urmării cursurilor şcolare şi să prevenim abandonul şcolar. Ne-am asigurat, astfel, că cei 200 de elevi ajutaţi acum au ce pune în ghiozdan la începutul noului an şcolar”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmaţchi.

Bucurie pentru cei mici

Copiii care au primit darurile din partea asociației s-au bucurat de ajutorul primit, un sprijin foarte necesar pentru ca ei să continue şcoala.

„O zi binecuvântată de Dumnezeu, o zi importantă pentru Protopopiatul Rupea, prin activitatea derulată de Departamentul social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, prin care în parohiile din comuna Buneşti am împărţit copiilor rechizite atât de binevenite pentru începutul de an şcolar. Ne simţim datori să mulţumim Arhiepiscopiei Sibiului pentru această iniţiativă, mulţumim Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu pentru grija părintească pe care ne-o poartă. Ne gândim ca, pe viitor, să avem în vedere şi alte parohii din protopopiatul nostru, întrucât comunităţile de aici sunt micuţe şi cu oameni în nevoi. Aceste daruri sunt foarte importante, pentru că o parte din copii provin din familii defavorizate, cu părinţi plecaţi în străinătate şi veniturile sunt limitate”, ne-a spus protopopul de Rupea, Mircea Comşa.

În proiectul de colaborare dintre AFOS și Fundaţia International Orthodox Christian Charities sunt cuprinse mai multe comunităţi defavorizate din eparhie, unde vor fi oferite ajutoare persoanelor cu nevoi materiale.