Asistență Medicală

CAMPANIA SOCIO-MEDICALĂ ”SĂNĂTATE PENRTRU SATE”

 

     ”Sănătate pentru sate” se desfășoară la nivelul asociației și al Departamentului Social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului și în cadrul acestuia se asigură asistență medicală gratuită persoanelor care locuiesc în zone defavorizate de pe raza Eparhiei. Persoanele beneficiare ale acestui program provin din localități în care nu sunt furnizate servicii medicale (nu există medic de familie) sau nu sunt asigurate CNAS.

     Programul este derulat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Facultatea de Medicină Sibiu, Centrul Mobil ”Legend Optic” Sibiu, Policlinica ”Polisano”, Cabinetul stomatologic la asociației-Dr. Natalia Giușcă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Spitalul Militar Sibiu, Organizația Studenților Dentiști Sibiu și Societatea de Cruce Roșie Sibiu, Farmacia Apotheka.

     Tipurile de servicii prestate în acest program au variat în funcție de activitatea desfășurată, precum și de dispoziția cadrelor medicale voluntare, după cum urmează:

  • consultații gratuite pe următoarele specializări: cardiologie, oftalmologie, optometrie, pediatrie, medicină generală, stomatologie, radiologie, chirurgie, hematologie, dermatologie și pneumologie.
  • verificarea parametrilor tensiunii arteriale, al colesterolului, al glicemiei și al hemoglobinei și
  • profilaxie dentară în cadrul campaniei, cât și în cadrul Cabinetului stomatologic AFOS

     Numărul total de beneficiari în cadrul campaniei este de 2335 persoane.