Asistență Socială

Serviciul social comunitar ”MASA PE ROȚI”

      AFOS derulează începând cu data de 9 martie 2017 serviciul social „Masa pe roți”.  În cadrul acestuia se distribuie, masa caldă, la domiciliu, pentru persoane vârstnice și/sau cu handicap. Acestea au posibilități materiale reduse, sunt bolnave și fără aparținători. Proiectul este licențiat conform legislației în vigoare de către  Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

 

     În cursul anului 2019, spre exemplu, s-au distribuit în cadrul acestui serviciu 1036 de porții de hrană caldă, afară de furnizarea hranei calde prin Proiectul Fericiți cei milostivi al Arhiepiscopiei Sibiului pentru elevi și studenți, cheltuielile însumând peste 20.000 anual.

      COMISIA DE PROTECȚIE A COPILULUI – DGASPC Sibiu

      În calitate de preot și președintele AFOS este unul dintre cei 6 membri ai Comisiei de protecției a copilului din cadrul DGASPC Sibiu.

      Comisia convocată în ședință ordinară de 28 de ori pe parcursul anului 2019, are scopul de a stabili măsurile de protecție specială pentru minori, încadrarea în grad de handicap, evaluarea școlară, prelungire sau încetări  a măsurilor de plasament, eliberarea de atestate de asistent maternal profesionist, soluționări de cererei cu privire la utilizarea sumelor cu titlu de alocație de stat pentru copii etc.