Actiuni de strangere de fonduri pentru activitatile social-filantropice

02/12/2015

Concertul „Colo sus, lângă lumină!”

În data de 10 decembrieDepartamentul Social-Filantropic  al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane Sibium prin Asociatia Filantropia a organizat un concert de colinde cu scop caritabil intitulat „Colo sus, lângă lumină!”, susţinut de Grupul tradițional “Doruri Mărginene” din Sibiu, Grupul cameral instrumental “Cantores”, Ansamblul Folcloric “Ceata Junilor”, Petre Moise, Dorel Vișan,Marcel Anghel şi Mariana Anghel. Evenimentul artistic a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu şi s-a realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Cindrelul – Junii” Sibiu.

Din fondurile strânse la acest proiect, în luna aprilie a anului curent s-a  contribuit la  activităţile social-filantropice pe care Asociatia  le desfăşoară în permanenţă.

Concertul „În inima României”

 

Cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Sărbătorii Sfântului Andrei Şaguna, s-a organizat prin Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu, în data de 30 noiembrie, un concert cu scop caritabil, la Sala Thalia din Sibiu. Spectacolul s-a realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu şi a fost susţinut de către elevii Şcolii de Arte „Ilie Micu” din Sibiu, Corul „Reuniunea Română de Cântări” din Sălişte şi Grupul Coral „Filotheos”. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost de a sprijinii copii defavorizaţi din familile necăjite din Municipiul Sibiu. La finalul evenimentului s-a strâns suma de 3100 Ron, din care s-au făcut şi împărţit în data de 17 decembrie 110 pungi de cadouri pentru copii cu autism din cadrul Fundaţiei Un copil o Speranţă din Sibiu.