Arhiepiscopia Sibiului sprijină tinerii de la Centrul Brădet

02/04/2017

Prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Arhiepiscopia Sibiului a oferit ajutoare Centrului de Recuperare din Brădet, județul Brașov. Una dintre clădirile centrului a ars pe 11 ianuarie, iar mulți dintre tinerii instituționalizați au nevoie de sprijin material.

Un cumplit incendiu avea să mistuie clădirea unde locuiau 25 de fete îngrijite în cadrul Centrului de la Brădet și avea să le distrugă toate bunurile. Încă de atunci reprezentanții Centrului și autoritățile au făcut apel către oamenii binevoitori pentru a veni în sprijinul acestor tinere și pentru a le oferi bunuri de strict necesitate: îmbrăcăminte, încălțăminte, prosoape, lenjerie etc. Arhiepiscopia Sibiului s-a alăturat celor care sprijină Centrul de Recuperare de la Brădet și a oferit recent pachete cu produse necesare vieții cotidiene. În sprijinul asociației menționate a venit și Protopopiatul Săcele din județul Brașov.

„La îndemnul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurenţiu asociaţia noastră a pregătit  pachete cu haine, prosoape, lenjerie de pat, alimente şi produse igienico‒ sanitare:  pastă şi periuţe de dinţi, săpun, şampon, detergent, clor şi altele. De un real folos ne‒a fost părintele Vasile Goian, preot misionar în protopopiatul Săcele din judeţul Braşov, care ne‒a ajutat să identificăm nevoile materiale stringente de la Brădet”, ne-a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Solidaritate și misiune

Încă din primele zile de la producerea incendiului preoții din Arhiepiscopia Sibiului, în special cei din județul Brașov, s-au mobilizat pentru a oferi ajutoare celor peste 70 de copii îngrijiți la Centrul de la Brădet. De altfel, de-a lungul timpului, preoții din Protopopiatele Brașov și Săcele au fost mereu aproape de tinerii de aici și au sprijinit periodic personalul de îngrijire în activitățile lor cu acești copii.

„Părintele Mitropolit îşi exprimă compasiunea şi dragostea faţă de aceşti copii, care pe lângă problemele de sănătate trebuie să facă faţă şi  altor încercări şi îi asigură de sprijinul permanent atât spiritual, cât şi material. Dorim cu acest prilej să mulţumim tuturor preoţilor, teologilor şi credincioşilor din judeţul Braşov care s‒au mobilizat în număr mare şi le‒au fost aproape tinerilor de la Brădet prin ajutoarele oferite, un semn clar că durerea  uneşte, iar Biserica reacţionează spontan acolo unde membrii ei  suferă”, ne-a mai spus pr.Ciprian Cândea.

În perioada următoare, preoții din Arhiepiscopia Sibiului vor oferi Centrului de la Brădet și alte ajutoare necesare desfășurării activităților cu tinerii de aici.