Deschiderea Proiectului filantropic în Sibiu: „Masa pe roți”

02/04/2017

Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu a început un nou proiect social în Municipiul Sibiu, intitulat „Masa pe roți”. În fiecare zi de marți și joi, 10 persoane vârstnice, cu posibilități materiale reduse, bolnave sau fără aparținători, vor primi o masă caldă din partea asociației amintite. Proiectul «Masa pe roți» este licențiat pe toate standardele și aprobat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, iar hrana va fi adusă la domiciliul beneficiarilor de reprezentanți ai asociației.

”Este un serviciu în comunitatea sibiană și dorim să venim în sprijinul persoanelor defavorizate, în special vârstnici care nu au aparținători sau sunt imobilizați la pat și nu își permit din pensia lor minimă să-și cumpere hrana necesară. Prin acest proiect noi venim cu o masă caldă, de două ori pe săptămână. Suntem într-un parteneriat cu Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară «Terezianum» din Sibiu, de la care cumpărăm masa caldă și avem un protocol de colaborare cu Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu, prin care identificăm beneficiarii cei mai potriviți. Unii dintre ei sunt beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiuluiși încercăm să dăm o mână de ajutor în această perioadă”, ne-a spus președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Sibiu, pr. Ciprian Cândea.

Sprijin pentru vârstnici

Primii beneficiari ai proiectului au primit prima masă caldă joi, 9 martie, când doi reprezentanți ai asociației, inspectorul social Marius Talmațchi și asistentul social Simona Dragomir, au oferit bătrânilor hrana pregătită la cantina liceului sibian. Bugetul pe anul acesta al asociației sibiene pentru acest proiect se apropie de suma de 2000 de euro.

”Este un proiect care, în funcție de fondurile disponibile în asociația noastră, se poate prelungi de la an la an și ne dorim să creștem și numărul de benficiari. În anul viitor, în funcție de bugetul disponibil fie vom mări numărul de beneficiari, fie vom extinde masa la mai multe zile pe săptămână la același număr de persoane ca anul acesta”, ne-a mai spus părintele Cândea.