AFOS Sibiu colectează alimente pentru refugiații din Ucraina

26/02/2022

Mai multe alimente care pot fi consumate în orice situație se strâng în aceste zile la Centrul Mitropolitan din Sibiu (Mitropolia Ardealului). Acestea vor ajunge în Republica Moldova și în Nordul României la refugiații care au plecat în urma războiului din Ucraina. Inițiativa aparține Federației Filantropia cu binecuvântarea Patriarhiei Române.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu (AFOS) face un apel către sibieni pentru donare de alimente și de bani, acțiune care să ajute refugiații de război din Ucraina.

Alimentele trebuie să poată fi consumate oriunde așa cum sunt conservele, mâncarea pentru copii, laptele praf, biscuiții sau apă și nu făină, zahăr sau ulei. De asemenea, se pot dona și bani. Federația Filantropia a Patriarhiei Române va trimite  cele colectate către nordul țării și către Republica Moldova, acolo unde vor ajunge cei mai mulți dintre refugiați.

„Toate alimentele strânse vor ajunge la București și de acolo primul tir va pleca spre Republica Moldova unde va fi gestionat de Misiunea Diaconia care este și ea membră a Federației Filantropia. Un al doilea tir cu alimente va pleca spre nordul țării. Noi avem cămăruța milosteniei ca rezervă și suntem pregătiți și pentru cei care vor veni în Sibiu. Este un îndemn pentru noi toți. Vă dați seama ce înseamnă să pleci de acasă doar cu un geamantan fără să știi dacă mai găsești ce ai lăsat în urmă?”, spune preotul Adrian Roman, președintele AFOS Sibiu.

Alimentele pot fi duse la Mitropolie, la parohiile autorizate sau pe strada Dealului, la nr. 13 între orele 9.00 și 15.00. De asemenea, pe poate dona direct, de pe site-ul Asociației FilantropiaAICI.

Foto: trm.md Sursa Imaginii: Facebook/ Vadim Ghirda

Sursa stire: https://www.turnulsfatului.ro/2022/02/26/afos-sibiu-colecteaza-alimente-pentru-refugiatii-din-ucraina-e-greu-sa-pleci-de-acasa-doar-cu-un-geamantan-190157