AFOS CAUTĂ COLABORATORI IN DOMENIUL EDUCAȚIEI

21/08/2023

În cadrul proiectului Education to Decent Work, implementat în județul Sibiu, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu(AFOS) angajează mediator / consultant cu experiență și legături bune cu comunitățile de romi

 

Despre noi: AFOS a luat ființă în anul 2009, în vederea dezvoltării activităților de asistență socială la nivelul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române Sibiu, prin lărgirea capacității de absorbție a fondurilor destinate înființării și dezvoltării unor proiecte cu caracter social, cultural și educațional. Asociația are ca misiune asistarea persoanelor care traversează moment dificile ale vieții, pentru dezvoltarea abilitățiilor personale, de a face față creative și eficace problemelor, mobilizarea resurselor comunității pentru sprijinul celor aflați în dificultate, participarea la inițierea, dezvoltarea și aplicarea măsurilor de politică social în domeniu, participare activă la viața socială. AFOS este membră a Federației Filantropia – București, precum și membră a SoCareNet-Diakoneo – Germania.

 

Despre proiect: Proiectul urmărește ca tineri proveniți din medii sociale dezavantajate/vulnerabile, incluzând comunitatea Roma să aibă acces la locuri de muncă stabile și decente și să fie sprijiniți în continuarea școlii. Până la încheiere, este vizat un grup țintă de 1.000 de persoane.

 

Cerințe:

  • Minim studii medii;
  • Minim 2 ani de experiență în domeniul educațional;
  • Minim 2 ani de experiență în lucrul cu comunitățile de romi;
  • Seriozitate, responsabilitate, adaptabilitate, autocontrol, atitudine pozitivă, spirit de observație, răbdare, abilități de relaționare și comunicare, sensibilitate în a lucra cu persoane din grupuri vulnerabile.

 

Responsabilități și sarcini principale:

  • Consiliere cu privire la importanța educației, dreptul la educație, avantajele continuarii educației;
  • Organizare „cluburi de băieți” în școli și prezentări/ateliere cu persoane de etnie romă ca exemple de succes pe piața muncii;
  • Consilierea profesorilor, pentru a-i sensibiliza pe probleme de gen, situația/nevoile persoanelor de etnie romă, cooperarea cu părinții romi.

 

CV-urile pot fi trimise la adresa de mail: biroul_social_aors@yahoo.com până la data de 30 August 2023. Candidaţii selectaţi vor fi invitaţi la un interviu.