ALĂTURI DE TINERI ȘI SPRIJIN PENTRU VÂRSTNICI.

03/10/2023

Acțiunile inițiate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului pe parcursul debutului unui nou an școlar s-au împletit în această toamnă cu cele care au venit în sprijinul persoanelor vârst­nice, acestea marcând și ziua de 1 Octombrie, Ziua internațională a vârstnicului. Prin vizitele desfă­șurate pe parcursul mai multor zile de membrii Departamentului Social-filantropic și AFOS-Asociației Filantropia Ortodoxă Sibiu, au fost spriijiniți elevi care se regăsesc în centre sociale parohiale, elevi din unele clase de gimnaziu din zone rurale, din Centre de tip familial sau de plasament. Aceștia au primit kituri școlare, articole de îmbrăcăminte și dulciuri.

Persoanele vârstince internate sau aflate la casele lor, unele dintre ele nedeplasabile, bolnave, cu dizabilități, fără aparținători și cu venituri modeste au primit pachete cu alimente, produse de igienă și îmbrăcăminte. Arhiepiscopia, asociația eparhială, AFOS și două dintre filialele sibiene: Soborul Sf. Arh. Mihail și Gavriil, cu Centrul Noi orizonturi și Sfântul Nicolae cu Căminul Sfânta Ana, oferă o grijă permanentă unora dintre tinerii și vârstnicii vizitați prin seriviciile de afterschool, livrare de masă caldă, consiliere etc.

Îi binecuvântăm pe copiii încercați, pe cei bolnavi și cu nevoi speciale, pe vârstnicii aflați în suferință sau singurătate, cât și pe cei care le oferă adăpost, hrană, suport și mai ales dragoste.

A devenit o constantă sprijinirea a numeroase familii vulnerabile, cu suportul financiar al parohiilor sibiene și al unor furnizori sau sponsori, acestea primind prin Proiectul Fericiți cei milostivi sau Cămăruța milosteniei, articole de îmbrăcăminte, de igienă, alimente, dulciuri și mâncare caldă, completând cele oferite prin Programul săptămânal Masa Bucuriei al Arhiepiscopiei, precum și Serviciul Masa pe roți al AFOS.