Ziua Copilului ne reunește pentru a dărui un zâmbet, a întări frumusețea tinereții

02/06/2022

Ziua de 1 Iunie reprezintă principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului. De asemenea, aceasta este și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activități trebuie să fie o preocupare pentru întreaga societate.

Prin urmare, este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe chip și să le arate că sunt iubiți.

Astfel, în data de 31 mai, peste 105 elevi cu CES, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ,,Terezianum” din Sibiu, au sărbătorit ziua de 1 iunie alături de reprezentanți ai: Departamentului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu – Serviciul Rutier, precum șil profesori de la Colegiul Economic ,,George Barițiu”, Liceul Tehnologic ,,Avram Iancu” și Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ,,Terezianum”.

Cu această ocazie s-au desfășurat o serie de activități demonstrative, de informare și conștiențizare a importanției respectării regulilor de circulație, în scopul prevenirii accidentelor rutiere. Aceste activități de prevenție, fac parte din campania ”Bucuria copiilor” inițiată de Arhiepiscopia Sibiului încă din anul 2017. Evenimentul a început cu o sesiune de informare, prevenire și sensibilizare asupra pericolelor accidentelor rutiere, susținută de către domnul inspector principal de poliție Ionuț Natea, care a reușit să-i motiveze pe elevi să participe la aceste lecții demonstrative, oferindu-le acestora totodată câte o legitimație de ,,Polițist rutier pentru o zi”.

,,Astăzi am sărbătorit în avans Ziua Internațională a Copilului. Aceștia au participat la mai multe activități informativ-preventive desfășurate în curtea liceului unde, le-am reamintit importanța respectării regulilor de circulație care îi vizează pe pietoni, bicicliști și conducătorilor de trotinete electrice” a declarat Natea Ionuț.

Surprizele pentru copii nu s-au oprit aici, cei peste 100 de elevi au primit la finalul activității din partea Departamentului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, premii constând în dulciuri, oferite de către părintele consilier social Adrian Roman și referentul social Ioan Miu de la centrul eparhial, împreună cu profesorii Cristina David, Andreea Murgoiu, Cornelia Popa și Ciprian Spătarul de la instituțiile școlare amintite mai sus.

”Am rămas din nou plăcut surprins de sinceritatea elevilor, de dorința lor de a fi descoperiți și în același timp de a tăinui din traile lor uneori zbuciumate alte ori exuberante. Apreciez foarte mult relația pe care o au profesorii cu elevii din școală, ea împlinindu-se prin dăruire creștină și o pedagogie care fac mult bine în construirea unui viitor demn pentru acești tineri speciali”, a declarat Părintele consilier  Adrian Roman.

La finalul activității menite de a marca ziua de 1 iunie, invitații împreună cu profesorii și conducerea Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară ,,Terezianum” au putut aprecia expoziția de desene realizate de elevii cu CES, având ca tematică ,,Siguranța circulației – Stop accidentelor rutiere!