Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la Caşolţ, judeţul Sibiu

07/04/2022

Programul „Sănătate pentru sate” continuă și în acest an în Arhiepiscopia Sibiului. Cu sprijinul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Sibiu peste 100 de copii din satul Cașolț, județul Sibiu, au beneficiat de consult stomatologic gratuit şi de profilaxie dentară, oferite de medicul dentist Natalia Giuşcă. Activitatea a fost realizată cu sprijinul Serviciului Ambulanţier şi al Cabinetului Stomatologic din cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Sibiu.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers la Școala Gimnazială din Cașolț, pentru a oferi cu ajutorul medicului Natalia Giuşcă, consult stomatologic elevilor de aici și pentru a le vorbi copiilor despre importanța igienei orale. În urma consultației, copiii care au nevoie de tratament stomatologic vor fi  programați și vor beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic al asociaţiei Filantropia al Arhiepiscopiei Sibiului”, a spus Marius Talmațchi – Inspector eparhial în cadrul Departamentului Social–Filantropic al  Arhiepiscopia Sibiului.

Activitatea desfășurată este binevenită pentru mulţi dintre locuitorii localității Cașolț, unde asistenţa medicală este limitată, iar multe familii se confruntă cu nevoi materiale”, a menţionat Toacșe Sorin – coordonator structura Cașolț din cadrul Școlii Gimnaziale  Roșia.

Programul „Sănătate pentru sate” este implementat la nivel de eparhie începând cu anul 2015, după ce a fost preluat de la Patriarhia Ortodoxă Română, în urma încheierii unui parteneriat Stat-Biserică cu Ministerul Sănătăţii şi produce efecte sociale şi medicale pozitive în folosul comunităţii.

„Sănătatea dentară merge mână-în-mână cu disciplina. A te spăla pe dinți de două ori pe zi, a te interesa de propria dantură, sunt lucruri care se inițiază în familie, iar apoi se cultivă la școală și pe întreg parcursul vieții. Grija zilnică pentru dantură se aseamănă cu rugăciunea, cea care ne ține sufletul viu, frumos și sănătos, alături de Dumnezeu”, a declarant preotul paroh de la Caşolţ, Alexandru-Dragoș Dădîrlat.