TABARA SOCIAL-EDUCATIVĂ A ARHIEPISCOPIEI SIBIULUI ȘI AFOS DĂ ARIPI UNOR COPII SPECIALI

09/09/2022

În perioada 5-7 septembrie 2022, Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul Social-Filantropic și AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu), a desfășurat o tabără socială în cadrul proiectului ”Povești pentru suflet”, la Centrul de Agrement pentru Tineri din localitatea Ocna Sibiului. Beneficiarii au fost copii cu nevoi speciale din cadrul centrelor de plasament ”Floare de Colț” și ”Casa Maria” din Făgăraș.

Aceste tabere sunt realizate în parteneriat cu Direcția de Sport și Tineret Sibiu (prin oferirea cazării cu titlu gratuit) și Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu, care a oferit cele trei mese zilnice. ”Proiectul ”Povești pentru suflet” a luat ființă în anul 2015 cu scopul de a veni în sprijinul copiilor cu deficiențe din Județele Sibiu și Brașov prin activități menite să le dezvolte aptitudinile practice, abilitățile sociale și competențele de comunicare. În anul curent  a fost organizată cea de a VIII-a ediție.

Printre activitățile derulate în cadrul acestei tabere se numără: atelier gastronomic, lecții de dans,

cursuri IT,  drumeții,  jocuri de rol, activități recreative și activități de prevenire în domeniul antidrog și rutier. De asemenea, pe perioada taberei se învață versuri și cântece în atmosfera unor focuri de tabără și se vizitează ștrandul din vecinătatea Centrului de Agrement.

“Doresc să mulțumesc pe această cale voluntarilor formatori care și-au rupt din timpul lor și au venit să desfășoare ateliere cu acești copii”, a declarat Talmațchi Marius, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și organizator în cadrul acestui proiect.

”Copiilor li s-a oferit un  program variat de activități în tabăra de la Ocna Sibiului și au petrecut timpul liber într-un mod agreabil, unde au învatat lucruri utile pentru viața de zi cu zi, prin activitățile desfășurate aici pentru relaxare  și socializare”, au transmis însoțitorii copiilor pe perioada taberei, prof. de religie Ileana Pandrea și asistent medical Lucia Cornea.