Daruri constând în alimente și haine pentru bolnavii secției de boli cronice a Spitalului de Psihiatrie din loc. Vulcan, Județ Brașov

14/11/2023

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu – Filiala Săcele a desfășurat în data de 13 noiembrie 2023 (ziua pomenirii Sfântului Ioan Gură de Aur) o activitate filantropică ce se adresează persoanelor beneficiare ale Spitalului de Psihiatrie din localitatea Vulcan, Județul Brașov. Astfel,prin intermediul voluntarilor asociației amintite și sub coordonarea părintelui Vasile Gasparovici au fost  oferite pachete ce constau în alimente perisabile și articole de îmbrăcăminte. Prin aceste daruri, s-a dorit alinarea persoanelor bolnave internate în cadrul secției de boli cronice, precum și aducerea unei mângâieri în sufletele acestora.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu – Filiala Săcele are ca scop îmbunătățirea calității vieții în comunitățile teritoriale prin servicii sociale, medicale, culturale, educaționale, economice și de mediu furnizate în spirit creștin și fără urmărirea unui scop economic propriu. În vederea atingerii scopului Asociația își propune înființarea unui Așezământ pentru vârstnicii foarte săraci și pentru bolnavii care nu au locuință și nu au unde să fie externați din spitale.

La sfârșitul activității au fost împărțite și iconițe ortodoxe.