Bătrânii, comoara noastră

06/03/2024

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Departamentul Social-filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu s-a desfășurat vineri,  în data de 1 martie o acțiune în cadrul căreia au fost vizitate toate persoanele vârstnice beneficiare ale Unității de Asistență Medico-Socială din Sibiu ce funcționează sub denumirea de Cămin Spital.

Activitatea se încadrează în campania ”Bătrânii, comoara noastră!” și a fost derulată în parteneriat cu Liceul de Industrie Alimentară ”Terezianum„ și Liceul ”Avram Iancu” din Sibiu. Cu ocazia aceasta s-a dorit și marcarea ”Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor” și „Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți”. Campania ”Bătrânii comoara noastră!” a luat ființă în anul 2013 și s-au bucurat de sprijinul ei peste 1.800 de persoane vârstnice prin intermediul a peste 30 de ediții bianuale.  

Reprezentanții elevilor care i-au însoțit  pe cei ai arhiepiscopiei au fost: Cornelia Popa și Ciprian Spătaru– profesori coordonatori ai celor două instituții școlare menționate. Persoanele vârstnice bolnave vizitate au primit din partea organizatorilor flori, mărțișoare, fructe și produse de patiserie.