Zeci de vârstnici au primit lemne de foc și alimente în aceste zile la Sibiu

18/02/2024

Timp de două zile Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și Federația Filantropia a Patriarhiei Române au oferit  mai multor vârstnici lemne pentru a se putea încălzi precum și alimente de bază. Activitatea filantropică a făcut parte dintr-o campanie „Ajută un bătrân să zâmbească” inițiată pentru a le veni în ajutor vârstnicilor din Sibiu.

Federația Filantropia prin Campania “Ajută un bătrân să zâmbească!” își propune să sprijine 1000 de persoane vârstnice vulnerabile din mediul rural, prin oferirea de suport pentru prevenirea marginalizării sociale și integrării comunitare, prin achiziționarea de tratamente medicale, de combustibil pentru încălzirea locuințelor (lemn, cărbune), de produse alimentare de bază și acces la servicii sociale și medicale. Sub motto-ul Dăruim DRAGOSTE celor care ne-au dăruit VIAȚĂ! își propune să atragă în această campanie donatori, persoane fizice și juridice, din mediul rural și urban, care să contribuie la îmbunătățirea calității vieții vârstnicilor vulnerabili din mediul rural sprijiniți și să consolideze sentimentul de valoare personală și demnitate umană al acestora.

Prezent la Sibiu preşedintele Federației Filantropia părintele Ciprian Ion Ioniță, Consilier Patriarhal alături de părintele dr. Adrian Roman consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului au vizitat zeci de vârstnici în satele roată dimprejurul orașului de pe malul Cibinului pentru a  le aduce lemne gata pregătite pentru a fi folosite la încălzirea locuinței și alimente de bază ca un prim pas al campaniei.

„Acțiunea de astăzi face parte din campania Federației Filantropia «Ajută un bătrân să zâmbească». Oferim în această perioadă lemne și plătim facturi de gaze persoanelor vârstnice vulnerabile. Suntem în la o membră a Federației Filantropia, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și beneficiari identificați de colegii noștri primesc astăzi lemne, urmând ca în perioada următoare, când sezonul se încălzește, să oferim persoanelor vârstnice vulnerabile asistență medicală, oferindu-le servicii medicale și tot ceea ce au nevoie pentru a le îmbunătăți traiul.” a reiterat părintele Ciprian Ion Ioniță, Consilier Patriarhal preşedintele Federației Filantropia.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu membră a Federației Filantropia este alături de persoanele vârstnice, singure și în neputință, aflate în momente grele, prin rugăciune și solidaritate, oferind sprijin prin servicii sociale și medicale. Distribuirea ajutoarelor a avut loc în perioada 14 -15 februarie și a vizat zeci de  persoanele vârstnice din mediul rural din împrejurimile Sibiului.

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu a izbutit în aceste două zile să distribuie, să ofere lemne de foc și alimente pentru câteva zeci de familii din zona rurală a Sibiului și suntem încântați de o bună colaborare cu Federația Filantropia și cu celelalte organizații, investind și implicându-ne cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului  într-o campanie de strângere de fonduri care a putut să sprijine mai multe familii de vârstnici care sunt singuri, sunt bolnavi, sunt în cazuri de risc social, așa încât bucuria aceasta a lor a fost o a fost o împlinire pentru această campanie care continuă până la atinge o mie de beneficiari. Așa încât mulțumim celor care sprijină și celor care în continuare o să ofere suport și financiar sau altfel pentru această campanie dedicată vârstnicilor «Ajută un bătrân să zâmbească».” a afirmat părintele dr. Adrian Roman consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului și președinte AFOS.

Federația Filantropia, prin intermediul campaniei de strângere de fonduri „Ajută un bătrân să zâmbească”, se alătură eforturilor de la nivel național de a oferi sprijin persoanelor vârstnice, aflate în nevoie, punând la dispoziție paltforma www.cresc.federatia-filantropia.ro.