Concertul eveniment de ieri seară, duminică, 8 decembrie, a umplut din nou Sala Thalia din Sibiu, un număr mare de spectatori participând în această perioadă a Postului Nașterii Domnului la o seară deosebită, dedicată colindelor creștine și dragostei frățești care izvorăște din Bunătatea lui Dumnezeu.
Arhiepiscopia Sibiului a organizat prin AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu), alături de Asociația Prietenii lui Ștefan și ceilalți invitați ai lor duminică seară, un Spectacol de colinde ca eveniment caritabil.
Cu binecuvântarea Înaltpresfințiutului Părinte Dr. Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului concertul de colinde a ajuns la a XI-a ediție și a avut scopul de a bucura inimile, dar și să le unească pentru un scop nobil: sprijinul copiilor cu nevoi speciale și ajutorul acordat la grea încercare Danielei, o tânără din Cisnădie diagnosticată cu o formă gravă de cancer și cu nevoi financiare uriașe pentru tratament și medicamentație.
Nădejdea că sprijinul financiar oferit la vreme poate să ofere un trai mai bun cuiva sau chiar să-i salveze viața, ne face cutezători în a vă îndemna să fiți părtași la această acțiunde de strângere de fonduri.
Elevii de la Liceul Industrial Alimentar Terezianum au confecționat globuri de Crăciun care au fost achiziționate de participanți în scopul de mai sus. De ani de zile elevii acestui liceu au făcut o pasiune din acțiunile filantropice. Îi felicităm și le mulțumim! De asemenea, obiecte de artizanat special create pentru acest eveniment au fost confecționate de vârstnicii de la Centrul de zi al Arhiepiscopiei Sibiului.
Concertul a fost deschis de CLASA DE CANTO ,,DOMY MUSIC STAR” de la Palatul Copiilor din Sibiu. Tinerii coordonați de profesoara Dominique Simionescu sunt sunt laureați la zeci de festivaluri din țară și străinătate.
Au urmat GRUPUL VOCAL FOLCLORIC – ”FLORI CRISTERENE”, o formație tradițională care promovează cântecele populare autentice, costumul popular și valorile tradiționale în mediul școlar și care aparține Școlii Gimnaziale Cristian, sub coordonarea domnului director, profesor Ion Chiș.
Următorii colindători au aparținut ASOCIAȚIEI ÎMPREUNĂ PENTRU ȘTEFAN și CENTRULUI ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ NR. 2 și invitatului lor special Ion Condur.
Asociația Împreună pentru Ștefan a fost înființată din dorința de a sprijini și promova incluziunea persoanelor cu dizabilități, oferindu-le un spațiu de creștere, acceptare și susținere. Misiunea membrilor este de a contribui la construirea unei societăți mai deschise, în care fiecare persoană, indiferent de abilități sau nevoi speciale, să fie apreciată și integrată. De-a lungul timpului, au dezvoltat și implementat diverse proiecte și inițiative menite să educe, să sensibilizeze și să aducă împreună persoane din toate categoriile sociale, promovând respectul și empatia față de cei din jur. Asociația dorește să schimbe percepția asupra persoanelor cu dizabilități, promovând respectul, înțelegerea și incluziunea. Suntem convinși că o societate cu adevărat puternică este una în care fiecare membru are locul și valoarea sa, iar noi ne dedicăm să susținem acest ideal, spune dna Emilia Vitan, coordonatoare și sufletul acestui ONG.
A urmat CORUL TINERILOR BISERICII SFÂNTUL NICOLAE DIN CISNĂDIE înființat la îndemnul părintelui Laurențiu Broscățeanu, dirijat fiind de dna preoteasă Ramona Broscățeanu. Activitatea corului a continuat, astfel încât anul acesta de Sfântul Nicolae, Corul a susținut al XVI- lea concert de colinde. Astfel, tinerii sunt implicați , sub conducerea părinților Laurențiu Broscățeanu și Nicolae Vintilă, într-o serie de activități sociale care se desfășoară la Biserica Sfântul Nicolae cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun, dar și cu alte ocazii.
Le mulțumim în mod deosebit părinților Laurențiu și Nicolae pentru darurile oferite tuturor copiilor care au urcat pe scenă!
A participat și FORMATIA CORALĂ PREOȚEASCĂ ”ȘAGUNIANA”, a Protopopiatului Ortodox Roman Sibiu, a luat fiinta în luna noiembrie 2016, la initiativa Părintelui Protopop Ioan Coșa si cu binecuvantarea Înaltpresfințitului Părinte Laurentiu, Mitropolitul Ardealului. Este un cor tânăr, coordonat cu multă dragoste de Părintele Alexandru Szasz și este format din preoți din Sibiu și din împrejurimi, dar și mireni talentați, absolvenți de studii teologice.
Spectacolul a fost încheiat de GRUPUL DE CHITARĂ “ZÂMBETE ȘI ACORDURI”. Sunt o familie mai mare, o familie a Parohiei Ortodoxe Sadu II, în care nu doar se cântă, ci se vorbește mult despre Dumnezeu, despre nevoile lor ca și tineri, copii. Scopul acestui grup nu e cântecul, ci ceea ce înfiripă el ca sentimente alese în inimă: iubirea de Dumnezeu și de neam, respectul pentru istorie și tradiții, cunoașterea și îndrăgirea melodiilor nemuritoare ale neamului acestuia românesc.
De peste 15 ani alături de cei aflați în suferință AFOS (Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu), cu atribuţii în domeniul serviciilor de asistenţă socială şi în cel al activităţior social-filantropice, activează în sprijinul şi completarea activităţilor Departamentului Social-filantropic la Arhieiscopiei Sibiului. Opţiunea îngrijirii în comunitate are sensul asigurării sprijinului şi serviciilor de care au nevoie persoanele cu risc ridicat de excluziune socială. În acest sens asociaţia îşi propune să ofere servicii de suport, care să ajute beneficiarii să atingă un nivel maxim de independenţă socială, incluzând şi o integrare în viaţa religioasă a comunităţii.
Ajutați-ne să sprijinim, să alinăm, să oferim la nevoie!
FILANTROPIA UNEȘTE INIMI!
Puteti sa ajutati în continuare prin:
IBAN RO36 RNCB 0227 1137 9746 0001
Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu
Direct la adresa: str. Dealului, nr. 13, Sibiu, România.
Telefon/Fax: +4 0269 213 052; Email: biroul_social_aors@yahoo.com
www.filantropiaortodoxasibiu.ro