Daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului pentru centre de copii

13/06/2023

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Arhiepiscopia Sibiului a organizat în data de 31 mai o activitate social-filantropică adresată copiilor beneficiari ai mai multor Centre sociale din Sibiu. Acțiunea face parte din Campania „Bucuria copiilor”, inițiată încă din anul 2017 și realizată anual împreună cu Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu. Astfel, copiii din cadrul Centrului de zi „Noi Orizonturi” al Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sibiu, al Centrului de Tip Familial „Dalia”, al Centrului de Plasament „Speranța” și al Biroului de Asistență Primară din cadrul Departamentului eparhial social-filantropic din Sibiu au primit fiecare pachete cu dulciuri și băuturi răcoritoare.

„Ziua de 1 Iunie reprezintă principalul moment din an și în țara noastră pentru promovarea drepturilor copilului. De asemenea, aceasta este și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite activități trebuie să fie o preocupare pentru întreaga societate. Prin urmare, este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor daruri și experiențe care să le aducă zâmbetul pe chip și să le arate că sunt iubiți”, a declarat consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman.

Au fost alături în această activitate cadre didactice, precum Cornelia Popa de la  Colegiul de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, Cristina David și Andreea Murgoi de la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu și Ciprian Spătaru de la Liceul Tehnologic „Avram Iancu” din Sibiu, cu contribuția cărora copiii din centrele vizitate și din familii greu încercate din comunități sătești sibiene au primit în dar pachete care să le îndulcească mai mult ziua dedicată lor.

„Rămân mereu surprins în mod cel mai plăcut de de sinceritatea copiilor și tinerilor din aceste centre, de dorința lor de a  descoperi și în același timp de a tăinui din trăirile lor uneori zbuciumate alte ori exuberante. Apreciez foarte mult relația pe care o au asistenții sociali, educatorii și coordonatorii acestor servicii sociale comunitare, munca lor împlinindu-se prin dăruire creștină și o pedagogie care fac mult bine în construirea unui viitor demn pentru acești tineri”, a continuat pr. Adrian Roman.