ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI NE REUNEȘTE PENTRU A DĂRUI BUCURIE CELOR MICI

04/06/2024

Credem ca este important să ne bucurăm de această zi și să le oferim copiilor experiențe care să le aducă zâmbetul pe chip și să le arate că sunt iubiți. Ziua de 1 Iunie reprezintă și principalul moment din an pentru promovarea drepturilor copilului și o oportunitate de a iniția activități de conștientizare a faptului că dezvoltarea armonioasă a copilului prin diferite acțiuni trebuie să fie o preocupare pentru întreaga societate.

Prin urmare, și anul acesta toți copiii de la gimnaziu, zeci de elevi din satele Vărd și Veseud au primit vizita voluntarilor de la AFOS (Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu). Le-au fost oferite consulatații gratuite în cadrul Campapaniei Sănătate pentru sate, prin Serviciul de ambulanță, cu ajutorul doamnei doctor Natalia Giușcă, medic la Cabinetului asociației eparhiale. Profilaxia dentară va vi continuată prin aducerea copiilor la Sibiu pentru tratamente sau inervenții ulterioare.

Departamentului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Biroul permanent a oferit familiilor cu mulți copii din municipiul Sibiu, beneficiari ai Centrului, în risc social, daruri constând din îmbrăcăminte, alimente, jucării, kituri școlare etc.

Daruri au primit și copiii din Centrul de Tip Familial Dalia, dar și elevii din Centrul Noi orizonturi al Asociației Soborul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, filială a AFOS. Copii s-au bucurat de alimente pentru familie, dulciuri, kituri școlare sau de colorat etc.

Copii de la Școlile din Cristian, Orlat, Săliște, Rășinari, din proiectul De la educație spre locuri de muncă decente al AFOS profită în aceste zile de excursii și vizite tematice educative, artă, agrement la Timișoara, Brașov, Alba-Iulia, Sibiu.

Fiți așadar, parte a acțiunilor filantropice care oferă dragoste, mărturisind credința în Dumnezeu, lucrătoare prin iubire, luptând pentru viața aproapelui, pentru o lume mai bună și dreaptă!

 

Sprijină activitatea noastră!

  • Donează prin virament în contul RO36 RNCB 0227 1137 9746 0001 deschis la BCR SIBIU;
  • Sau ne poți vizita la adresa: str. Dealului, nr. 13, Sibiu, România.
  • Intră pe site-ul nostru www.filantropiaortodoxasibiu.ro